Iskalnik

1968

V šestdesetih letih XX. stoletja je Friderik Lazar, ki je bil v KŽK zaposlen kot vodja servisne delavnice v Šenčurju pri Kranju, začel s predelavami in izboljšavami obstoječih strojev. Njegova želja je bila, da bi skozi inovacije olajšal kmetovo delo. Njegova inovativnost in vztrajnost sta postali glavni gonilni sili razvoja Agromehanike in sta tudi danes vtkani globoko v vrednote podjetja in zaposlenih.

1968

1970-1990

V naslednjih dvajsetih letih je Agromehanika hitro napredovala in postala eno ključnih prodajno proizvodnih podjetij v Jugoslaviji. Na prodajnem področju je Agromehanika prek svojih trgovsko servisnih centrov zastopala znamke IMT in Tomo Vinkovič v vseh jugoslovanskih  republikah. Z lastno proizvodnjo škropilnic in pršilnikov pa je Agromehanika postala vodilni Jugoslovanski proizvajalec strojev za zaščito pridelka in jih uspešno tudi izvažala v države V. Evrope.

1970-1990

1990-2010

Po osamosvojitvi Slovenije leta 1991 je Agromehanika izgubila tako rekoč celotno svoje tržišče. Podjetje se je aktivno usmerilo v iskanje novih tržišč, da bi nadomestilo izpad prihodkov. Z odprtjem dodatnih dveh prodajnih centrov v Sloveniji je postalo glavni maloprodajni trgovec s kmetijsko mehanizacijo. V devetdesetih je Agromehanika postala generalni zastopnik za traktorje Antonio Carraro in Renault, kasneje pa še za Deutz Fahr ter številne znamke priključkov. Zaradi usmerjanja na zahtevnejša evropska tržišča je Agromehanika močno vlagala v razvoj strojev za zaščito pridelka. Eden večjih podvigov in zgodb o uspehu pa je bila odločitev o začetku razvoja in proizvodnje lastnih traktorjev AGT.

1990-2010

Po 2010 in v prihodnost!

Danes je Agromehanika eden vodilnih proizvajalcev strojev za zaščito pridelka v Evropi in vodilna v srednji in JV Evropi. Svoje izdelke prodaja v vse evropske države kot tudi v države Afrike, Azije in v Avstralijo. Še vedno je glavno vodilo Agromehanike pomagati kmetu za lažje kmetovanje. To podjetje uveljavlja skozi kakovost in inovativnost lastnih izdelkov in zastopanje kakovostnih tujih blagovnih znamk. Po smrti ustanovitelja Friderika Lazarja je vodenje podjetja povzela nova generacija, ki je tako kot on zavezana nadaljevati njegovo poslanstvo. Vsako leto podjetje ponudi nove izboljšane modele škropilnic, pršilnikov in traktorjev AGT in je dobro pripravljeno na izzive prihodnosti. 

Po 2010 in v prihodnost!

Prijava na e-novice

Prijavite se na naše e-novice in bodite prvi obveščeni o naših novostih, dogodkih in ugodnostih.


Plačilne kartice
Plačilo s plačilnimi karticami je mogoče
preko plačilnega sistema Nestpay.

 

Na vrh strani