Iskalnik

KAKO ZAŠČITITI VISOKE NASADE?

V spomladanskem času nas v vinogradih in sadovnjakih čaka ogromno dela. Med najpomembnejšimi je tudi škropljenje, ki drevje zaščiti pred škodljivci in boleznimi. Se tudi vi vsako leto srečujete z enakim problemom, da tradicionalni pršilniki nimajo dovolj visokega dometa, da bi v celoti zaščitili visoke nasade? Se sprašujete ali iščete rešitve za škropljenje v sadovnjaku z visokim drevjem? Za vas imamo rešitev! Več si preberite v članku.

KAKO ZAŠČITITI VISOKE NASADE?

Pred napadom škodljivcev ali bolezni moramo ustrezno zaščititi tudi visoke nasade, ki lahko dosežejo višino do 30 metrov. Med visoke nasade uvrščamo lupinarje (oreh, lešnik, kostanj, mandelj ...), parkovne drevorede, oljke, bezeg itd.

Največje težave za izvedbo učinkovite kemične zaščite visokih nasadov predstavljajo velika višina dreves, goste krošnje, dostopnost itd. S serijo pršilnikov AGROMEHANIKA AGP ENR bo Vaše delo učinkovitejše in mnogo hitreje opravljeno.

Pršilnike serije AGP EN R odlikuje zelo zmogljivo radialno puhalo, ki omogoča učinkovito škropljenje do 16 oziroma do 27 metrov. Hidravlično krmiljenje puhala Vam omogoča prilagoditev višine škropljenja določenemu nasadu. Škropljenje se upravlja iz traktorske kabine z ročnim regulatorjem M 170. Nadzorujete lahko tlak in dve škropilni sekciji (zgornja in spodnja). Škropljenje se izvaja na levi strani v smeri vožnje.

Ogrodje in puhalo pršilnika sta vroče cinkana, kar zagotavljata visoko zaščito stroja pred korozijo. Kakovostne vgradne komponente priznanih proizvajalcev (Lechler, Braglia, Arag, Comet ...) jamčijo za visoko kakovost škropljenja in dolgo življenjsko dobo stroja.

Pršilniki AGP EN R so zaenkrat na voljo v kombinacijah z rezervoarji od 300, 400, 500 in 600 litrov ter z enojnim ventilatorjem fi 450 mm (višina škropljenja do 16 m) ali dvojnim ventilatorjem fi 500 mm (višina škropljenja do 27 m). Potrebna moč za pogon omenjenih strojev je vsaj 30 do 60 konjskih moči, odvisno od izvedbe pršilnika. 

Če si želite delo olajšati s serijo pršilnikov AGP ENR, nam pišite na sales@agromehanika.si.

Nazaj na seznam novic


Prijava na e-novice

Prijavite se na naše e-novice in bodite prvi obveščeni o naših novostih, dogodkih in ugodnostih.


Plačilne kartice
Plačilo s plačilnimi karticami je mogoče
preko plačilnega sistema Nestpay.

 

Na vrh strani