Iskalnik

PREDNOSTI UPORABE NAVIGACIJE V KMETIJSTVU

Za vsakega pridelovalca je pri škropljenju pomembno, da zaščiti svoje rastline pred škodljivci in boleznimi ter hkrati ohrani naše okolje čisto in zdravo. Ko imamo škropilnico, ki nam bo pomagala, da bo naše delo opravljeno hitro in natančno, začnimo razmišljati še o uporabi škropilnega računalnika in navigacije, ki nam bosta pomagala pri prihranku škropiva.

PREDNOSTI UPORABE NAVIGACIJE V KMETIJSTVU

Vsi se srečujemo s težavo, da nekateri deli območja ostanejo nepoškropljeni ali pa jih večkrat poškropimo. Zgodi se nam tudi, da porabimo ogromne količine škropiva, ki ga poškropimo ob koncu njive, kjer nimamo rastlin. S pomočjo navigacije lahko te težave odstranimo.

Kaj so prednosti uporabe navigacije v kmetijstvu, si poglejmo v nadaljevanju.

Navigacija nam omogoča shranjevanje baze podatkov naših polj, kamor navigacija zabeleži podatke o izmeri mej polja, izračuna vam območje polja in si zapomni položaj morebitnih ovir ali vzorcev zemlje na polju.

Prav tako vam omogoča izredno natančno krmiljenje vožnje s pomočjo izbiro smernic, ki vodijo vašo vožnjo. Te nam pomagajo predvsem pri poljih nepravilnih oblik.

Izbirate lahko med:

  • vzporednim smernicam AB,
  • prilagodljivim smernicam in
  • usmeritvenim smernicam.

Opravljeno delo je tako ugodnejše in učinkovitejše, saj se izognete nepotrebnim prekrivanjem poškropljenih območij.

Navigacija AvMap nam omogoča ustvarjanje različnih profilov za različna dela. Tako lahko ločeno nadzorujemo delo v sejanju, škropljenju, gnojenju itd. V posamezne skupine shranimo delovno širino garniture, št. sekcij ali posamezne širine sekcij. Ko opravite vaše delo z G7 farmnavigator, ga lahko vedno shranite in kasneje analizirate. Zabeleži vam osebo, ki je opravljala delo, dejavnost, čas dela, orodje, območje itd.

Če si želite zmanjšati stroške in vpliv na okolje, povežite AG-TRONIK s sistemom G7 Farmnavigator. Ta vam natančno izračuna obdelano površino in avtomatsko krmili sekcije škropilnice na podlagi položaja, ki ga sprejme antena GNSS.

Ena izmed prednosti, ki vam jih ponuja navigacija, je povezljivost s kamero, ki jo opravljate prek zaslona G7 EZY Farmnavigator. Povežete se s kablom, ki je priložen v škatli in začnite nadzorovati nepregledne točke priključkov.

Ko povzamemo zgoraj navedena dejstva, vidimo, da je prednosti uporabe navigacije v kmetijstvu veliko. Poleg tega, da vam pomaga pri prihranku škropiva in denarja, vam navigacija omogoča še natančnejše krmiljenje vožnje, shranjevanje vašega dela in možnost kasnejše analize ter nadzora predelov priključka, ki so nepregledni. Tako lahko potrdimo, da je uporaba navigacije v kmetijstvu prava izbira.

Več o navigacijah AvMap si preberite TUKAJ

Nazaj na seznam novic


Prijava na e-novice

Prijavite se na naše e-novice in bodite prvi obveščeni o naših novostih, dogodkih in ugodnostih.


Plačilne kartice
Plačilo s plačilnimi karticami je mogoče
preko plačilnega sistema Nestpay.

 

Na vrh strani