Iskalnik

ŠTIRJE NASVETI ZA VARNO IN EKOLOŠKO ŠKROPLJENJE

Na spletu lahko preberemo kar nekaj člankov na temo onesnaževanje okolja s fitofarmacevtskimi sredstvi. Ker nam v Agromehaniki ni vseeno za naše okolje, vam na kratko predstavljamo rešitve in opravila, ki nam pomagajo zmanjšati tovrstno onesnaževanje.

ŠTIRJE NASVETI ZA VARNO IN EKOLOŠKO ŠKROPLJENJE

Se tudi vam zdi, da večkratno škropljenje in pršenje ni primerno za ohranjanje zdrave narave? Vendar je škropljenje nujno potrebno za vaš pridelek? Se vam zgodi, da bolj škropite okolje kot svoje rastline?

Med tem ko si želimo zaščititi rastline pred boleznimi, velikokrat zaradi nepravilne oz. nepopolne opreme škodujemo okolju, zato za varstvo rastlin potrebujemo znanje ter veščine, da zaščito izpeljemo kar se da varno.

Preden se lotimo pršenja in škropljenja, si moramo vzeti čas ter pregledati naše stroje, šobe, črpalke ter poiskati in zamenjati morebitno poškodovane dele škropilnice ali pršilnika. Posebno, če škropimo oz. pršimo s starim strojem. Z leti namreč gumijaste cevi lahko preperijo, zato prepereli delci zamašijo šobe. V Agromehaniki vam lahko opremimo škropilnice AGS  in pršilnike AGP  s samočistilnim filtrom, ki dodatno prečisti škropivo, odvečne delce pa vrne na dno rezervoarja.

Preden se začne sezona škropljenja, moramo nekaj pozornosti nameniti tudi črpalki. Temeljito moramo pregledati tlak črpalke, nivo olja, tesnila ter ležaje.

Velikokrat se zgodi, da zaradi nepravilne nastavitve šob škropivo odnaša v zrak. Škropivo potuje z vetrom ter pristane na drugih rastlinah oz. tleh, se spere v zemljo in najde pot v našo podtalnico. V Agromehaniki škropilno tehniko opremimo s protikapnimi šobami Lechler, ki omogočajo čim manjše odnašanje kapljic. Hkrati lahko uporabite LECHLERJEV KALKULATOR , ki vam glede na vašo panogo priporoča najprimernejšo izbiro šobe.

Prav tako vam Agromehanika svetuje, da stroj očistite po vsaki uporabi in ga med prekinitvami očistite tudi delno. Priporočljivo je, da očistimo vitalne dele stroja – črpalko, filtre, šobe in tudi rezervoar. Stroj operemo na njivi in ne na domačem dvorišču. Tako zmanjšamo verjetnost onesnaževanja vode in okolja. Poleg tega, da boste s čiščenjem varovali naše okolje, boste bolje opravili delo in podaljšali življenjsko dobo svoji škropilnici ali pršilniku.

V Agromehaniki vam ponujamo bogato škropilno tehniko ter njeno opremo. Nudimo vam tudi rezervne dele za vaše stroje. Pobrskajte po našem KATALOGU in E-TRGOVINI, da boste hitro začeli z varnim škropljenjem.

Nazaj na seznam novic


Prijava na e-novice

Prijavite se na naše e-novice in bodite prvi obveščeni o naših novostih, dogodkih in ugodnostih.


Plačilne kartice
Plačilo s plačilnimi karticami je mogoče
preko plačilnega sistema Nestpay.

 

Na vrh strani