Iskalnik

SZEGED – 160 VINARJEV IN 10 DNI VINSKEGA FESTIVALA

Vsako leto se konec maja v Szegedu, tretjem največjem mestu na madžarskem, zberejo najboljši madžarski vinarji in se predstavijo na 10 dnevnem vinskem festivalu. To leto, je festival potekal med 17. in 26. majem. V letu 2019 dodatno mineva tudi 300 let odkar je kralj Charles III. mestu podelil grb in s tem mestne pravice, zato je bilo slavje še toliko večje.

SZEGED – 160 VINARJEV IN 10 DNI VINSKEGA FESTIVALA

Festival že 25. let poteka konec maja, kjer se vinarji z vseh madžarskih regij predstavijo s svojimi najboljšimi vini. Vstop na festival je brezplačen, na njem pa se čez dan zvrsti nešteto dogodkov, tako za odrasle, kot za otroke. Pester spremljevalni program z različnimi izvajalci pričara nepozabno vzdušje, ki vsak dan traja pozno v noč. Majhne lesene hišice, skrbno postavljene v mestnem parku, v katerih se je letos predstavilo kar 160 različnih vinarjev, se šibi pod težo vina, festival pa ponuja za degustacijo tudi nakup posebnih spominskih kozarcev.

Že drugo leto zapored v tem času v Agromehaniki kft, madžarski podružnici Agromehanike d.d., organiziramo dneve odprtih vrat, kjer vinarjem in širši javnosti predstavimo naše stroje za kemično zaščito rastlin. Zanimanje za naše proizvode je na madžarskem veliko, kar nekaj vinarjev iz zgoraj omenjenega festivala pa v svojih vinogradih uporablja prav naše pršilnike. 

Stroje, ki so namenjeni vinogradnikom si lahko ogledate na naši spletni strani PRŠILNIKI

Spodaj si oglejte nekaj fotografij iz Madžarske. 

Nazaj na seznam novic


Prijava na e-novice

Prijavite se na naše e-novice in bodite prvi obveščeni o naših novostih, dogodkih in ugodnostih.


Plačilne kartice
Plačilo s plačilnimi karticami je mogoče
preko plačilnega sistema Nestpay.

 

Na vrh strani