Iskalnik

Testiranje nagiba traktorjev AGT 1060

9. aprila je Kmetijski inštitut Slovenije, oddelek za kmetijsko tehniko in energetiko, izvedel test nagiba na traktorjih AGT 1060. Test je bil izveden na štirih različnih modelih traktorjev, vključno z različnimi konfiguracijami kabine in priključkom AGP PRO 400.

Testiranje nagiba traktorjev AGT 1060

Uporabljena metoda testiranja je vključevala hidravlično nagibno ploščad, ki omogoča nagib v obsegu od -30 do 65 stopinj. Rezultati testiranja nam izmerijo statistični kot prevračanja, ki je laboratorijska metoda določanja stabilnosti traktorja. Končni rezultati služijo kot osnova za nadaljnji razvoj in izboljšave traktorjev AGT.

Standardni modeli traktorjev AGT 1060 so se izkazali s sledečimi rezultati: AGT standardni brez kabine je dosegel statistični kot prevračanja 47,10°, medtem ko je AGT standardni s kabino dosegel 36,45°. Na drugi strani je široki AGT brez kabine dosegel 51,20°, medtem ko je široki AGT s kabino dosegel statistični kot prevračanja pri 43,40°.

Priključek je pokazal dodaten vpliv na statistični kot nagiba. Na primer, AGT standardni s kabino in pršilnikom AGP PRO 400, napolnjen z 250 litri vode, je dosegel statistični kot 37,30°. Medtem se je gorski AGT s kabino in istim pršilnikom, napolnjenim z 200l in 250l vode, izkazal z 42,55° in 42,80°.

Pomembno je poudariti, da so rezultati testiranja namenjeni predvsem oddelku razvoja ter se z rezultati v praksi razlikujejo. Na testiranju se meri statistični kot nagiba, v praksi pa se zdrs in prevračanje zgodi ob tako imenovanem dinamičnem kotu, ki je bistveno nižji od izmerjenega nagiba. Slednji je odvisen od mnogih dejavnikov, vključno s terenom, pnevmatikami in operativnimi pogoji, zato je potrebno upoštevati, da lahko dejanske stopnje naklona odstopajo od testnih rezultatov.

Traktorji AGT 1060 se lahko pohvalijo z izboljšanim težiščem in višjo težo, od naših predhodnih traktorjev, kar pomeni, da so na terenu stabilnejši. To je pomembno dejstvo, ki kaže na vzdržljivost in zanesljivost teh vozil v različnih delovnih okoljih.

Skupno gledano so rezultati testiranja traktorjev AGT 1060 pokazali njihovo zmogljivost in prilagodljivost, pri čemer je treba upoštevati tudi praktične pogoje uporabe terena. Nadaljnji razvoj in izboljšave na podlagi teh rezultatov lahko prispevajo k še boljši učinkovitosti in varnosti pri uporabi traktorjev AGT 1060. 

Za več informacij, kliknite na našo spletno stran.

Nazaj na seznam novic


Prijava na e-novice

Prijavite se na naše e-novice in bodite prvi obveščeni o naših novostih, dogodkih in ugodnostih.


Plačilne kartice
Plačilo s plačilnimi karticami je mogoče
preko plačilnega sistema Nestpay.

 

Na vrh strani