Iskalnik

TEŽKO DOSTOPATE DO VINOGRADA? IMAMO REŠITEV!

Zaščita vinogradov z učinkovitimi pršilniki AGP TN/TEN! Pridelava vina sega globoko v zgodovino in je imela pomemben vpliv na razvoj in gospodarstvo starih civilizacij. Dolga zgodovina pridelave je prinesla tudi bogate izkušnje pri vzgoji vinske trte ter oblikovanju učinkovitih, sodobnih in kakovostnih vinogradov. Pogosto so vinogradi prislonjeni na strma južna pobočja, kjer zadostna količina sonca in ustrezna zaščita pred vetrom omogočata kakovosten pridelek.

TEŽKO DOSTOPATE DO VINOGRADA? IMAMO REŠITEV!

Rešitev za težko dostopne vinograde

Velikokrat so vinogradniške površine izjemno težko dostopne s standardno mehanizacijo, kar otežuje in draži proizvodnjo kakovostnega pridelka. V takih primerih je specialna mehanizacija za delo v težje dostopnih terenih ključna. Na strmih bregovih vinogradov ali med ozkimi medvrstnimi razdaljami, kjer je rastlinstvo gosto in manevrskega prostora malo, se priporočajo posebni stroji, ki so kompaktni in prirejeni za zahtevne razmere.

Pršilniki AGP TN/TEN za optimalno zaščito vinogradov

Pri Agromehaniki smo razvili pršilnik AGP TN/TEN, namenjen zaščiti vinogradov in nasadov grmovnic pred boleznimi in škodljivci. Zgradba teh strojev je izjemno kompaktna, zahvaljujoč sredinsko umeščenemu ventilatorju. Model AGP 100 TN na primer doseže le 103 centimetre širine. Posebnost teh pršilnikov je tudi usmernik s prednjim zajemom zraka, kar zmanjšuje turbulence in preprečuje povratni vlek škropiva v puhalo.

Za pravilen nanos škropiva na rastlinske dele morata biti zračna hitrost in zmogljivost ventilatorja prilagojeni velikosti nasada in vegetacijski dobi. Prevelika zračna hitrost povzroča izgubo škropiva zaradi prevelikega odnašanja kapljic, medtem ko premajhna hitrost ventilatorja lahko povzroči nezadostno zaščito nasadov v notranjosti listne mase. Ventilator je tako vgrajen v sredino glavnega rezervoarja, kar postavlja težišče bližje traktorju in zagotavlja popolno stabilnost na strminah klasičnih vinogradov. To prispeva tudi k večji varnosti uporabnika.

Izjemni rezultati in kakovostna oprema

Pršilniki serije AGP TN/TEN dosegajo izjemne rezultate, kar potrjujejo tudi testi na inštitutu v avstrijskem Gleisdorfu. Standardna oprema pršilnika vključuje dvojne šobne nosilce s protikapnim ventilom in šobe za visoko škropljenje, kar se odlično izkaže pri škropljenju na terasah. Natančen nanos škropiva zagotavljajo šobni vložki nemške blagovne znamke Lechler. Za uporabo pršilnika AGP 100 TN zadostuje že traktor z močjo 22 kW (30 KM) ter traktorski priključek I. kategorije.

Več o pršilnikih AGP TN/TEN si lahko preberete na naši spletni strani ali nas kontaktirate na sales@agromehanika.si.

Zaščitite svoje vinograde s pršilniki AGP TN/TEN in dosezite najboljše rezultate v pridelavi vina!

Nazaj na seznam novic


Prijava na e-novice

Prijavite se na naše e-novice in bodite prvi obveščeni o naših novostih, dogodkih in ugodnostih.


Plačilne kartice
Plačilo s plačilnimi karticami je mogoče
preko plačilnega sistema Nestpay.

 

Na vrh strani