Iskalnik

TEŽKO DOSTOPATE DO VINOGRADA? IMAMO REŠITEV!

Pridelava vina sega globoko v zgodovino in je imela pomemben vpliv na razvoj in gospodarstvo starih civilizacij. Dolga zgodovina pridelave je prinesla tudi bogate izkušnje pri vzgoji vinske trte ter oblikovanju učinkovitih, sodobnih in kakovostnih vinogradov. Pogosto so vinogradi prislonjeni na strma južna pobočja, kjer zadostna količina sonca in ustrezna zaščita pred vetrom omogočata kakovosten pridelek.

TEŽKO DOSTOPATE DO VINOGRADA? IMAMO REŠITEV!

Velikokrat so te površine izjemno težko dostopne s standardno mehanizacijo, kar pa otežuje in draži proizvodnjo kakovostnega pridelka. V takih primerih je odgovor lahko specialna mehanizacija za delo v težje dostopnih terenih. Na strmih bregovih vinogradov ali pa med ozkimi medvrstnimi razdaljami, kjer je rastlinstvo gosto, manevrskega prostora pa malo, se priporočajo posebni stroji, ki so kompaktni in prirejeni za zahtevne razmere.

Običajno v takih razmerah uporabniki delajo z manjšimi traktorji, ki lahko nosijo le lažje in bolj kompaktne priključke. V ta namen smo v Agromehaniki razvili poseben tip pršilnika, ki ustreza tem izjemnim in posebnim razmeram.

Gre za pršilnik AGP TN/TEN, namenjenih za zaščito vinogradov in nasadov grmovnic pred boleznimi in škodljivci. Zgradba teh strojev je izjemno kompaktna, zahvaljujoč sredinsko umeščenemu ventilatorju, pri AGP 100 TN doseže le 103 centimetre. Posebnost teh pršilnikov je tudi usmernik s prednjim zajemom zraka, kar zmanjšuje turbulence in preprečuje povratni vlek škropiva v puhalo.

Za pravilen nanos škropiva na rastlinske dele morata biti zračna hitrost in zmogljivost ventilatorja prilagojeni velikosti nasada in vegetacijski dobi. Prevelika zračna hitrost povzroča izgubo škropiva zaradi prevelikega odnašanja kapljic. Premajhna hitrost ventilatorja lahko povzroči nezadostno zaščito nasadov v notranjosti listne mase. Ventilator je tako vgrajen v sredino glavnega rezervoarja, kar postavlja težišče bližje traktorju, in zagotovi popolno stabilnost na strminah klasičnih vinogradov, s tem pa pripomore tudi k večji varnosti uporabnika.

Pršilniki serije AGP TN/TEN imajo izjemne rezultate, kar potrjujejo tudi testi na inštitutu v avstrijskem Gleisdorfu. V standardno opremo pršilnika spadajo poleg dvojnih šobnih nosilcev s protikapnim ventilom tudi šobe za visoko škropljenje, kar se odlično izkaže tudi pri škropljenju na terasah, medtem ko natančen nanos škropiva zagotavljajo šobni vložki nemške blagovne znamke Lechler. Za uporabo stroja AGP 100 TN zadostuje že traktor z 22 kW (30 KM) ter traktorski priključek I. kategorije.

Več o pršilnikih AGP TN/TEN si lahko preberete na naši spletni strani ali nas kontaktirate na sales@agromehanika.si

Nazaj na seznam novic


Prijava na e-novice

Prijavite se na naše e-novice in bodite prvi obveščeni o naših novostih, dogodkih in ugodnostih.


Plačilne kartice
Plačilo s plačilnimi karticami je mogoče
preko plačilnega sistema Nestpay.

 

Na vrh strani