Iskalnik

KOŠNJA NA GORSKIH KMETIJAH

Letošnja košnja se je v dolini že dodobra začela, medtem ko se na gorskih kmetijah nanjo šele pripravljajo. Spodaj si preberite nekaj nasvetov, na katere ne smete pozabiti ob nakupu novega stroja za delo na strmih pobočjih.

KOŠNJA NA GORSKIH KMETIJAH

Košnja na strmih pobočjih je bila že od nekdaj garaška in marsikateremu kmetu, če ne kar vsem, izziv. K boljšim delovnim razmeram na gorskih kmetijah je pripomogel tehnološki razvoj strojev. Cilj Agromehanike je namreč izdelati stroje, ki kmetu olajšajo delo. Tako danes košnjo na gorskih kmetijah in strmih pobočjih opravljamo z ustreznimi stroji ter njihovo opremo. Delo je tako varnejše in hitreje opravljeno. Zavedati pa se moramo, da delo na gorskih in strmejših pobočjih ni lahko, ter da moramo vedno delati z glavo.

V Agromehaniki vam svetujemo, da za košnjo na strmejših travnikih izberete traktor široke izvedbe. V naši proizvodnji izdelujemo specialne traktorje znamke AGT, ki so na voljo tudi v gorski izvedbi. Ti so že v osnovi širši in vam nudijo večjo stabilnost.

PRAVA IZBIRA PNEVMATIK 

Kaj je traktor brez dobrih pnevmatik? Traktor, ki vam ga ne priporočamo za uporabo na strmih pobočjih, saj sveže pokošena trava in rahlo namočen teren delo še dodatno otežita.

V Agromehaniki vam traktor opremimo s specialnimi pnevmatikami travniškega ali traktorskega profila – BALONARICE, ki vam bodo omogočale varno košnjo ter delo na naklonu do 48°. V Izmeri smo uporabili gorski traktor AGT 850 z lokom, in sicer na suhi podlagi. Odločite se lahko tudi za dvojne pnevmatike, ki enako omogočajo delo na večjih naklonih in nudijo večjo stabilnost.

RAZMISLIMO, KAJ BOMO PRIKLJUČILI NA TRAKTOR! 

Pri nakupu kosilnice, ki jo bomo uporabljali na gorskih terenih, izbirajmo med čelnimi kosilnicami lahke izvedbe ter uporabimo plavajočo hidravliko. Ta kosilnico ustrezno prilagaja terenu in zmanjša težo kosilnice za 70 %. Tako pridobite stabilnejšo vožnjo na strmih terenih in zmanjšate možnost zdrsa.

V Agromehaniki vam za delo na gorskih kmetijah svetujemo gorske traktorje AGT in lahko čelno kosilnico Ziegler, širine 210 cm. 

Več o traktorjih AGT si preberite na naši spletni strani ali nam pišite na sales@agromehanika.si.

Želimo vam varno košnjo.

Nazaj na seznam novic


Prijava na e-novice

Prijavite se na naše e-novice in bodite prvi obveščeni o naših novostih, dogodkih in ugodnostih.


Plačilne kartice
Plačilo s plačilnimi karticami je mogoče
preko plačilnega sistema Nestpay.

 

Na vrh strani