Iskalnik

Pravilno skladiščenje škropilne mehanizacije: ključ do trajnega uspeha na polju

Škropilnica je ključen stroj v kmetijski industriji, ki pomaga pri zaščiti pridelkov pred škodljivci, boleznimi in plevelom ter zagotavlja obilno in zdravo letino. Pravilno skladiščenje škropilne mehanizacije je ključno, da ohranite njeno učinkovitost, podaljšate njeno življenjsko dobo in zagotovite varnost. V tem članku bomo razpravljali o najpomembnejših korakih za pravilno skladiščenje škropilne mehanizacije.

Pravilno skladiščenje škropilne mehanizacije: ključ do trajnega uspeha na polju

Video: Pravilno skladiščenje škropilne mehanizacije

1. Temeljito čiščenje:

Poleg čiščenja po vsaki uporabi, je pomembno tudi temeljito čiščenje stroja pred skladiščenjem. Izpraznite preostalo tekočino in temeljito očistite tako zunanjo kot notranjo stran mehanizacije. Ne pozabite na vsa orodja, ki ste jih uporabljali med delom, vključno s traktorjem. Pri čiščenju uporabite detergente, ki jih priporoča proizvajalec. V Agromehaniki priporočamo ...

Rezervoar napolnite s čisto vodo, vklopite in izključite mešanje, izpiranje v cedilu ter izpiranje rezervoarja, da čista voda doseže vse dele škropilnega stroja. Nato vklopite šobe. Če uporabljate dvojne šobe, jih obrnite in počakajte, da iz šob izteče čista voda. Odprite tudi vse ventile, da voda zaokroži čez vitalne dele škropilnice. Rezervoar nato izpraznite in vanj nalijte sredstvo proti zmrzovanju (10l). Za zaščito uporabite biorazgradljiv antifriz, ter vklopite črpalko. Ponovno odprite vse ventile, da antifriz doseže cevi in šobe. Nato odstranite odvečno sredstvo iz rezervoarja in ga shranite v posodo. Pustite črpalko še nekaj minut vklopljeno, da prečrpa odvečno sredstvo iz sistema v rezervoar in posodo.

2. Preverjanje in popravilo poškodb:

Preverite škropilnico glede morebitnih poškodb, kot so razpoke ali rjavenje, ter jih takoj popravite, da preprečite nadaljnje poškodbe med skladiščenjem. Redno preverjajte tudi tesnila, ventile in šobe ter jih zamenjajte, če so poškodovani.

Posebno pozornost posvetite regulatorju tlaka, ki ga morate zaščititi pred vlago in prahom. Vse gibljive dele je priporočljivo namazati z oljem ali WD-40. Pozornost namenite tudi črpalki, ki jo je treba temeljito očistiti, preveriti delovanje in po potrebi izvesti vzdrževalna dela, kot so menjava olja, membran in tesnil. V takih primerih priporočamo obisk najbližjega servisa.

Nato preverite kardan. Varnostni zatič na glavi kardanske gredi mora biti očiščen in namazan. Po potrebi zamenjajte drsne ploščice zaščite in varnostni zatič. S tem boste zagotovili varnost.

Prav tako je treba očistiti in pregledati druge vitalne dele, kot so vložki filtrov, cedilo in druga dodatna oprema. Po potrebi zamenjajte te dele. Sesalne filtre, tropotne ventile in ostanke vode očistite ter odstranite morebitne usedline.

Pregibne in drsne dele na škropilnici namažite z mastjo. Med temi postopki mora biti voda izpuščena iz črpalke, regulatorja, cevi, filtrov in drugih elementov, škropilnica pa naj bo shranjena v toplem prostoru.

Manometer zaščitite pred zmrzovanjem, tako da ga odvijete z regulatorja in ga spravite v topel prostor. Manometer mora stati pokončno, da ne izteče glicerinsko polnjenje.

3. Shranjevanje na suhem in hladnem mestu:

Kmetijsko škropilnico shranjujte v suhem in hladnem prostoru, ki je zaščiten pred neposredno sončno svetlobo in drugimi vremenskimi razmerami. Temperaturna nihanja in vlaga lahko povzročijo korozijo in zmanjšajo učinkovitost škropilnice.

Med skladiščenjem večkrat preverjajte škropilnico, stanje tesnil, cevi in drugih delov. Očistite šobe in preverite, ali so proste.

4. Varovanje pred zmrzaljo:

Če živite na območju z mrzlimi zimami, bodite pozorni na zmrzal. Zmrznjena tekočina v škropilnici lahko povzroči razpoke in trajno škodo. Prepričajte se, da ste iz škropilnice odstranili vse tekočine, ki bi lahko zmrznile, ali jo shranite. 

Za več informacij o škropilnicah AGS in pršilnikih AGP, kliknite na našo spletno stran. Pišite nam na sales@agromehanika.si ali nas pokličite na (0)4 23 71 300.

Nazaj na seznam novic


Prijava na e-novice

Prijavite se na naše e-novice in bodite prvi obveščeni o naših novostih, dogodkih in ugodnostih.


Plačilne kartice
Plačilo s plačilnimi karticami je mogoče
preko plačilnega sistema Nestpay.

 

Na vrh strani