Iskalnik

Predstavljamo vam rešitev za poledenela dvorišča in parkirišča.

Bližajo se nam hladnejši, zimski časi, ki k nam ne prinesejo zgolj snežnih dogodivščin, vendar tudi poledenele ceste, dvorišča in parkirišča. V Agromehaniki vam predstavljamo komunalne razsipalnike AG 250 in AG 400, ki poskrbijo za brezskrbno in varno vožnjo po cestah in parkiriščih.

Predstavljamo vam rešitev za poledenela dvorišča in parkirišča.

Komunalni razsipalniki AG 250 in AG 400, so namenjeni razsipavanju soli in peska. Konstrukcijska izvedba razsipalnika omogoča enostavno upravljanje in enakomerno ter kakovostno razsipavanje gnojila po določeni širini. Razsipalnik je izdelan iz materialov, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo stroja ter njegovo optimalno delovanje. Lijak razsipalnika je izdelan iz kvalitetnega polietilena visoke gostote. Vsi deli razsipalnika, ki prihajajo v stik s soljo in peskom pa so iz nerjavečega jekla.

Delovanje razsipalnika

Razsipalnik je konstruiran kot traktorski priključek in zato prirejen za priključitev na tritočkovni dvižni sistem traktorja. S kardansko gredjo povežemo gred traktorja in kotnega prenosa na razsipalnik. Če traktor omogoča tudi dodatno nočno učvrstitev spodnjih dvižnih ročic, boste s tem preprečili neželena stranska nihanja razsipalnika, ki bi lahko vplivala na vozno stabilnost traktorja. Na konce dvignite razsipalnik na delovno višino ter s centralnim drogom naravnajte razsipalnik tako, da bo deloval v vodoravnem položaju. Skozi dve odprtini na dnu lijaka se osipa sol ter pesek na vrteči disk z lopaticami, kjer ga le ta razprši v enakomeren pahljičasti curek z določeno izmetno širino.

Z ročico, ki ima tri položaje uravnavate odprtje teh dveh odprtin, s tem pa lahko izbirate razsipavanje na obe strani, ali samo levo, ali pa samo desno.

Druga ročica je namenjena nastavitvi porabe soli/peska. Lopatice na disku so tudi nastavljive v pet različnih položajev, s tem pa lahko nastavljate širino trosenja sredstva. Širina razsipa je odvisna tudi od hitrosti vožnje, od števila vrtljajev kardanske gredi in od granulacije gnojila.

Kot dodatna oprema je na voljo tudi daljinska regulacija. Ta omogoča upravljanje iz kabine traktorja.

Vzdrževanje razsipalnika je preprosto. Po vsaki uporabi se ga temeljito opere s curkom čiste vode. Po zaključku sezone je potrebno tudi vse gibajoče dele namazati in naoljiti. Pregleda se tudi dele ogrodja, ki niso iz nerjavečih materialov in se jih eventualno zaščiti, v primeru večjih odrgnin pa prebarva.

Dodatna oprema: 

  • Komplet za daljinsko regulacijo
  • Cerada
  • Transportna signalizacija
  • Kardan Cerjak KAT. II. - 82 cm

Za več informacij nam pišite na sales@agromehanika.si in obiščite našo spletno stran.

Nazaj na seznam novic


Prijava na e-novice

Prijavite se na naše e-novice in bodite prvi obveščeni o naših novostih, dogodkih in ugodnostih.


Plačilne kartice
Plačilo s plačilnimi karticami je mogoče
preko plačilnega sistema Nestpay.

 

Na vrh strani