Iskalnik

Projekt TOPPS

V televizijski oddaji Ljudje in zemlja, na RTV Slovenija, smo pred kratkim lahko spremljali odlični prispevek o projektu TOPPS. Gre za evropski projekt, ki temelji na izobraževanju in usposabljanju uporabnikov fitofarmacevtskih sredstev (FFS). Njihov cilj je naučiti uporabnike varne uporabe FFS in posledično zaščititi vodo, ki se onesnaži zaradi točkovnega onesnaževanja, zanašanja škropilne brozge ali površinskega razlivanja pri uporabi FFS.

Projekt TOPPS

Projekt je od leta 2008 financiran s strani ECPA (evropsko združenje fitofarmacevtske industrije). V sam projekt je vključenih 17 držav. Letos je prvič vključena tudi Slovenija. Kot v drugih evropskih državah, se tudi v Sloveniji osredotočamo na prenos znanja javni svetovalni službi. 

V oddaji nam dr. Mario Lešnik, redni prof. na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede, nazorno prikaže način čiščenja škropilnice. Na demonstraciji je bila uporabljena tudi naša škropilnica AGS 1200 EN s 15 metrsko HLX garnituro.

Projekt TOPPS v podjetju Agromehanika podpiramo, saj se zavedamo kako je čiščenje škropilnice na njivah pomembno ter se zavedamo da škropiva, ki jih uporabljamo v kmetijstvu lahko močno onesnažujejo naša okolja. Ob tem bi vas povabili k branju našega članka na temo čiščenja škropilnice, ki je pomembna ne le zaradi onesnaževanja okolja, ampak tudi zaradi delovanja samega stroja.  

Preberite si članek o pomembnosti čiščenja škropilnice in izvedeli boste kako še dodatno prihraniti denar. 

Kako podaljšati življenjsko dobo škropilnice in prihraniti  


Nazaj na seznam novic


Prijava na e-novice

Prijavite se na naše e-novice in bodite prvi obveščeni o naših novostih, dogodkih in ugodnostih.


Plačilne kartice
Plačilo s plačilnimi karticami je mogoče
preko plačilnega sistema Nestpay.

 

Na vrh strani